cara kurangkan sakit kepala

Tips Cara Kurangkan Sakit Kepala Dengan Pearl Herls

Femes Malaysia adalah satu blog yang memaparkan artikel perniagaan di Malaysia. Jika anda ingin meletakkan artikel perniagaan anda disini, hubungi kami di sini.

Anda rasa saya ada masa untuk sakit kepala? Bagaimana cara kurangkan sakit kepala ni? Bila seharian jadual penuh dengan aktiviti pasti akan rasa sakit sendi dan sakit kepala. Ditambah pula dengan cuaca yang panas terik. Biasanya sakit kepala tidak menggambarkan penyakit yang serius tetapi ia menyakitkan dan menganggu aktiviti harian kita

Berdasarkan pengalaman sendiri, saya kerap juga rasa sakit kepala. Kadang-kadang hanya sebab hal-hal yang kecik sahaja.

Apa yang saya lakukan sebagai cara kurangkan sakit kepala bila ianya mula menyerang, saya gunakan Pearl Herbs Balm. Penggunaan Pearl Herbs Balm ini sangatlah membantu untuk melegakan sakit kepala. Rupa bentuknya yang kecil, ringan jadi ia mudah dibawa kemana-mana bila diperlukan.

Cara Kurangkan Sakit Kepala Dan Keistimewaan Balm Pearlherbs

Walaupun kecil tetapi banyak manfaatnya. Pearl Herbs Balm ini mengandungi campuran Minyak Kayu Putih dan produk ini telah diperakui sejak dari 1975. Selain daripada melegakan sakit kepala, minyak kayu putih ini dapat membantu untuk masalah lain juga.

Antara kelebihan minyak kayu putih di dalam Pearl Herbs Balm ini adalah seperti berikut;

1) Membantu Meredakan Batuk Dan Sakit Tekak

Sejak dari dahulu lagi minyak kayu putih digunakan untuk meredakan batuk. Kehangatan pada minyak kayu putih bukan hanya dapat meredakan batuk, tapi bagus juga untuk selsema.  Cara penggunaan balm Pearl Herbs ini adalah sapu sedikit balm pada bahagian dada atau boleh juga hidu bau balm Pearl Herbs.

2) Mencegah Gigitan Serangga

Nyamuk dan Serangga boleh membawa penyakit yang berbahaya seperti demam berdarah. Salah satu cara untuk menghindari daripada gigitan serangga , terutama apabila berada di luar rumah, adalah dengan sapu sedikit balm pada lengan atau pada kawasan yang lebih terbuka.

3) Membantu Menyembuhkan Luka Kecil

Minyak kayu putih memiliki sifat antiseptik dan antibakteria yang cukup baik. Jadi, balm ini boleh disapu pada luka kecil supaya luka-luka tersebut berkurangan dan akhirnya beransur sembuh tanpa meninggalkan parut.

lm Pearlherbs dengan campuran minyak kayu putih
Balm Pearlherbs dengan campuran minyak kayu putih

4) Menghilangkan Rasa Sakit Sendi-Sendi

Bagi mereka yang penat seharian bekerja, rasa lenguh-lenguh badan boleh jadikan Balm sebagai minyak urut untuk melegakan rasa sakit sendi-sendi. Bagi golongan wanita pula amalkan sapuan Balm ini untuk mengurangkan sakit senguggut.

Balm sakit kepada Pearlherbs juga sangat sesuai untuk dibawa semasa mengerjakan haji dan umrah kerana ia dapat membantu mengurangkan sakit sendi dan lenguh-lenguh semasa mengerjakan ibadah

Antara lain keistimewaan balm yang kecil ini adalah seperti berikut;

  • Kecil senang di bawa
  • Tidak melekit
  • Mudah meresap
  • Tidak panas pada kulit
  • Tiada steroid atau bahan merbahaya
  • Selamat untuk semua termasuk kanak-kanak.

Kawan-kawan yang berminat untuk mendapatkan balm sakit kepala Pearlherbs sebagai cara kurangkan sakit kepala ini bolehlah menghubungi mereka di talian whatsapp yang berikut untuk membuat pembelian atau mendapatkan maklumat yang lebih terperinci di bawah. Happy travelling!

https://msha.ke/pearlherbs/